Buradan arayabilirsiniz

Buradan arayabilirsin

14 Eylül 2012 Cuma

O BERBAT KOKUUUU



Hiç başınıza geldi mi? Bilmiyorum.
Benim başıma geldi iştee, Allah düşmanımın başına vermesin diyerek konuya gireyim:))
Efenim, daha önce burda da belirttiğm üzere bir süreliğine şehir dışındaydım.Eve döndüğümde beni b u berbat koku karşıladı.Kapıyı ilk açtığımda acaba çöpü vermemiş miydim? Diye düşündüm ama mutfağa girip buzdolabına yaklaştığımda ne olduğunu anladım.Bozulmuş et kokusuu mu deseeem, leş mi? Berbat ne demek çok iyi anladım.
Ne yapacağımı b ilemedim ama eve girmekte istemedim.Hemen dolabın içini b oşaltıp attım ve güzeeeelce sildim ama banamısın demedi :(
Sonunda Siemens servisini aradım ve çağrı merkezindeki kız "bilgi alıp döneyim" dedi.Aradığında ılık karbonatlı suyla silmemi söyledi.silmekle kalmayıp her yere karbonat serptim.Alt tarafada çay tab ağıyla karbonat koydum amaaa nafile.Sanki her uygulamada koku artıyor gibi geliyordu.
Bugün tekrar araştırmaya giriştim veeeee beni kurtaran uygulamayı burada ki sistemamelesi adlı kullanıcı sayesinde buldum:)))) 
"Şu anda işsizim,iş bulmam için dua edin" demiş.Şu anda çalışıyor mu? Bilmiyorum ama akşamdan beri nasıl dua ediyorum bir bilse çok mutlu olur:))))
Bu kokuyu gideremediği için dolap değiştiren çok kişi olmuş, bana da söyleyen arkadaşlarım oldu ama buzdolabımı alalı daha 6 ay olmadı :)) 
Gelelim ne yaptığıma, aslında çok kolay oldu.Derin dondurcuyu boşalttım,buzdolabının hemen arkasında oradan gelen sıvıların tahliye edildiği bir yer var.Zaten bütün kan oraya akmış ve kurumuş, fan çalıştıkça koku yayılıyormuş meğer.Derin dondurucudan su dökmeye başladım, tahliye kutusundan da boşaltmaya, litrelerce su döktüm ve nihayet su temizlendi.Son döktüğüm suya çilek aroması ekledim  :))) şimdi mutfağım çilek kokacak eheheheh inşallah.Kokacak diyorum çünkü çok canım sıkıldı ve  bu geceyi kız kardeşimde geçirmeye karar verdim.Yarın görücez...
Bu yazıyı paylaşıyorum çünkü ben çözüm ararken çok kaynak bulamadım.Çok kolay yoldan çözdüğüm bu sorun bir kâbus gibi o yüzden.Umarım birilerine faydası dokunur:)))

28 yorum:

  1. ah canımm yaa ne uğraşmışsın öylee..
    elektirkmi gittiki öyle et falan çözülüp suyu akmış.?
    ben de karbonat duymuştum ama işe yaramadı koku gitmiyodu
    benmde yöntemim kuru kahveyi ağzı açık bi kavanoza koyup dolabın iç gözüne bırakmak arada gidip gelip bi karıştırırım o kahveyi , yiyeceklerin kokusu birbirine karışmıyo öyle kahve kokusu falanda gelmiyo.. buda bi tavsiye..
    Ama seninkide kesin çözüm olmuş :)
    bu arzda merak ettim kokulu su dökmüşsünya
    o çilekli koku borularına giderlerine zarar vermesin..?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, evet aynen öle sigorta atmış veee malum sonuç:))) bu kokuya inan hiç b ir şey fayda edcek gibi değildi ama bu iş çin araştırırken normalde oluşan kokular için b ir sürü yöntem öğrendim.Paylaşımın için teşekkürler denerim.Aromaya gelince :)) zaten 4-5 litre suya 20-30 damla kadar bişeydi hem de kokulu döktükten sonra bir de b olca saf su döktüm.Umarım bişey olmaz:)))

      Sil
  2. Geçmiş olsun çok zor bir durum,neyseki halletmişsiniz :)

    YanıtlaSil
  3. inş olmaz:)
    haberlerini bekliyorum bak seni kobay olarak kullanıcam sana bişi olursa bende dökmem ona göre:)))
    şaka şakaaa bişi olcanı sanmıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlgine teşekkürler Zeynep
      Dün eve geldiğimde dirhem koku yoktu :)) hatta bir ara mutfağa girdiğimde hoş bir çilek kokusu vardı ehehehehe aklımı seviim .) buzdolabıda tıkır tıkır çalışıyo maaaaşaaallah.İstediğin kokuyu dökebilirsin eehehe amaa dolaba bişey olup da servis gelir dolaba bakarsa ne olur bilmem yada ben ne derim :))))

      Sil
  4. başıma gelrise mutlaka aklımda bulunacak! süper tavsiye:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle aklın bir köşesinde olması gereken bir bilgi :)) ama umarım öyle bir felaket olmaz

      Sil
  5. İnsanın elinin altında internet olunca aslında çok uzak olan çözümler ayağının dibine geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet,kesinlikle öyle.Arkadaşlarıma kalsa, vanilya,kömürle ilgili çözümlerini önerdiler:))) yada dolabı değiştirmemi :)

      Sil
  6. çok teşekkürler paylaşımın için..izlemeye aldım selamlar

    YanıtlaSil
  7. bu yazı için ne kadar teşekkür etsem az:)))
    bu işlemleri yaptım( 10dk oldu)ama halen koku var kaç günde gider

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşamış birisi olarak, yazının faydasının ifade etmenin ne kadar güç olduğunu tahmin ediyorum Sultan hanımcım :D Ukalalık olarak algılamayın lütfen ama öyle çünkü ben de bu çözümü yazan arkadaşa nasıl teşekkür edeceğimi bilememiştim :D
      Koku bir süre bununuzun deliklerinden gitmiyor zaten :D onun için sabah temiz havaya çıkıp, eve tekrar girmenizi öneririm.
      Ayrıca ben size teşekkür ederim ki faydalandığınızı benimle paylaştınız,teşekkürler.
      Heeee! koku gidince de haberdar edin emi :D

      Sil
  8. öncelikle geçmiş olsun.. benzer bir durum başıma geldi, çoğu kişinin yaşadığı elektrik kesintisi vb. sebeplerden kaynaklı tüm yiyeceklerin bozulması durumu değil ama.. malum kurban bayramından sonra etleri dondurucuya koyup tatile çıkmıştık, geldiğimizde mutfakta bir koku vardı ama yoğun değildi.. içim rahat etmedi, dondurucuyu boşalttık, bir baktık ki etler donana kadar kanları akmış, dondurucunun içini ve hemen altındaki köpük kısmı falan temizledik, ancak koku hala devam ediyor.. sanırım akan kanların bir kısmı tahliye kısmından aşağıya aktı ve koku oradan geliyor.. öğleden sonra eve gidince arka kısmı kontrol edeceğim, umarım işe yarar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle deneyin derim, merakla sonucu bekliyorum.Çok geçmiş olsun :/

      Sil
  9. MERHABA BENDE AYNI DURUMDAN SİKAYETCIYIM BEN DE BEN BUNLARI DENEMEMİŞTİM BENDE DENİCEM AYRICA BUNLARI AMA SİZ TATİLDE NE KADAR KALMISTINIZ BEN BİR AY KALDIM TATİLDE NE KADAR İŞE YARAR ACABA BU YÖNTEMLER ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeyma hanım merhaba,
      Mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın.Üzerinden uzun zaman geçtiği için hatırlayamıyorum ne kadar kalmıştık ama sonuçta elektiriğini ne zaman gittiğini de bilemeyiz.Bence deneyin çünkü her halükârda cihaz çöpe çıkıyor, çok şükür ben bu yöntemle kurtardım, darısı başınıza

      Sil
  10. Merhaba , aynı sorunu ben de yaşıyorum.Sorum olacaktı.Derin dondurucuya saf şu ekledim demiştiniz.Bu işlemi buzdolabi çalışır durumda mi yapmalıyız.Aciklarsaniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Serap hanım,
      Mesajınızı dah önce cevaplayamadığım için kusura bakmayın. Bir aydır internetim olmadığı için ilgilenemedim.
      Ben bütün işlemleri cihazı elektirikten çektikten sonra yapıştım.Hem elektrik sarfiyatınız hem de elektrik varken çalışmanızın tehlikesini düşündüğümüzde siz de elektrik yokken yapın derim.Kolay gelsin

      Sil
  11. Teşekkür ederim cevabınız için.Şu an evimden uzağım.Zamanım az olduğu için dondurucunun içini temizleyip kapağını açık biraktim havalansin diye.Eve gittiğimde dediginiz işlemi yapacam açıkçası saf suyun nereye dokulecegini pek anlayamadım cihazı incelemedigim için.İnşallah dondurucuyu kurtarırım.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, bir faydası olursa ne mutlu bana. Dondurucuyu boşaltıp, sildim daha sonra dondurucuya su döktüm. Dondurucudaki tahliye deliğinden su hazneye akıyor.Zaten amaç, o et suyunun akıp, koku yaptığı hazneyi temizlemek. Bir taraftan suyu döküp daha sonra alttan haznedeki suyu süngerle almanız gerekiyor. Haznenin hemen yanında fan var ve o ısındıkça koku yayılıyor, kokunun ara ara artmasının sebebi de o zaten. Yine takıldığınız bir yer olursa memnuniyetle yardımcı olurum, kolay gelsin.

      Sil
  12. slm aynı durumda bende müzdaribim, ama elektrik kesilip yiyeceklerin kokmasından sonra ilk 1 hafta koku gelmedi sonradan gelmeye başladı, 2 gündür mutfağa giremiyorum. bu tahliye kısmı tam olarak nerede acaba. buzluk diye tabir ettiğimiz kısımda plastik hazne açılmıyor yani suyu nereden döküp, nereden tahliye olacak, yardım olabilirmisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zafer bey merhaba,
      Kusura bakmayın mesajınızı yeni gördüm.Sanırım çok geç kaldım :/ Tahliye haznesi dolabın arkasında ve aşağıda bulunuyor.Izgaralı bir havalandırma bölümü var o kapağı çıkartırsanız ulaşabilirsiniz hazneye.

      Sil
    2. Suyuda derin dondurucu kısmını boşaltıp oraya döküyorsunuz.Döktüğünüz su zaten direkt aşağıdaki hazneye doluyor ve içeride ne varsa oraya akıyor :D benim haznede bir süre sonra kurtlar bile çıkmıştı... Hazırlıklı olun diye yazıyorum.

      Sil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba,
    Benim basimdanda bugun gecti o talihsiz olay malesef 😔 o kadar uzgunumki anlatamam. Annemgil tatildeler ve evde kimse yok. Ben her hafta ugrarim posta kagit kurek islerine bakmak icin. 2 hafta önce eve adamlar geldi boya badana yapmalari icin, bende rahat calissinlar diye baslarinda durmadim yan odadaydim. İsleri bitince toparlanip gittiler. Aradan 2 hafta gecti bugun balkonda duran derin dondurucudan birsey alayim derken o felaket kokuyla karsilastim! Aman allahim yok oyle bir koku kapagini acar acmaz hemen tum evi sardi o igrenc koku. Megerse badana yapan adamlar rahat calisalim diye prizden fisi cekmisler, isleri bitincede geri takmamislar, banada birsey demediler. Benimde hic dikkatimi cekmedi. İcinde dolu etler kiymalar tavuklar vardi hepsi bozuldu les gibi kokmus hatta hava karanlikti goremedim belkide kurtlanmistir 😔 sizin bu soylediginiz yontemi mutlaka yapacagim, insallah faydasi olur. Yarinda o badana yapan sirketi arayip sikayette bulunacagim hemen!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun, umarım işe yarar.Yazımda bahsettiğim gibi benim dondurucunun içindeki süngere sızıntı olmamıştı. Umarım oraya sızıp kalmamıştır etlerden akan kan :( O zaman ne olur bilemiyorum ama en azından firma zararınızı karşılamalı zaten. Tekrar çok geçmiş olsun. Sonucu bizlerle paylaşırsanız sevinirim.Merak ederim ben şimdi :D

      Sil

Translate

HAYDİ BURADAN DA BAKIN

HAYDİ BURADAN DA BAKIN
10marifet

Copyright: Her hakkı saklıdır

Copyright: Her hakkı saklıdır
Creative Commons Lisansı DELİ İŞİ BUNLAAAR :) by Ayşe Selcen Kan Atılgan is licensed under a Creative Commons Attribution-Gayriticari-NoDerivs 3.0 Unported License. Linkteki çalışma baz alınarak yapılmıştır http://deliisibunlar.blogspot.com. Bu lisansın kapsamı dışındaki izinler http://deliisibunlar.blogspot.com adresinde mevcut olabilir.