Buradan arayabilirsiniz

Buradan arayabilirsin

22 Temmuz 2012 Pazar

KISA BİR GEZİ

Merhabalaaar,
Yaz geldi, ramazan gelecek derken araya sıkıştırdığımız hem gezi hem deniz dinlencemizi sizlerle paylaşayım istedim.Dinlence diyorum ama aslında tatlı bir yorgunluk oldu :)) çocukları küçük olup yola çıkmanın ne demek olduğunu bilenler ne dediğimi anlamıştır :))) ama onların denizede ki eğlenceleri dolaşırken kş mızmızlıklarını unutturuyor insana.Gezimize Safranbolu ile başladık, aslında ben daha önce iki kere gitmiştim ama çok sevdiğimiz Erdoğan abimiz ve İlknur ablamıza ii bir gezi olsun dedik ve Safranbolu'yla Karadeniz'e giriş yapalım dedik :) (seneye kısmetse eşimin memleketi olan Rize Ardeşen'e kadar uzanmayı planlıyoruz)

Bizden bir kare :)



Safranbolu'da en sevdiğim yerler, dokusu korunmuş bu resmi kurumlar.







Çok fazla resim var ama seçebildiklerim bunlar.Safranbolu'dan sonra gezimize Bartın'la devam ettik, orada sadece denize girdik :))). Sonraaa Amasraaa









Amasra'ya gidip Çınar Restaurant da bu salata ve balık yenmeden dönülmez:))




Dönüş yolundaki muhteşem yeşillik ve manzarayıda paylaşmadan geçemeyeceğim.Çekimler sevgili İlknur ablanın acemi ellerinden olunca sadece bunları ekleyebiliyorum:)))



Yollar adete taçlanmış gibi Bartın-Safranbolu arası

10 yorum:

  1. safranboluyu çok severim. zamanında çok giderdim.. ne kadar farklı bir dokusu, kokusu yaşanmışlığı var şehrin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Meryem hanım.Ben de 3. kez gidiyorum ve yine yine yine giderim :)) o korunan dokuyu ben de çok seviyorum.

      Sil
    2. Resimlerinizde o korunan doku diyorsunuz ya güldüm desem alınırmısınız Hele o ziraat bankası varya resmen giydirme cephe.
      Yııllarca unesco kapsamında paralar alındı hiçbir şey yapılmadı
      Ne hıdırlık tepesi karşıdaki hükümet konağı meydandaki o lokumcular cinci han ve hamam hatta çok çok aşagılarda tabakhanede bir deri fabrikaları var bir içine girseniz muazzam yapı ama orası hala eski çatı pencereler hiçbirşey yok Ama muhakkak görün eski deri fabrikalarını kanyonun dibinde giderseniz
      Daha neler neler üniversite ve Ramsey ve lcw tekstil gibi kuruluşların etkisi ile bu günkü hallerine geldiler. Ben oralıyım ama orda değilim artık. Ayrıca gittiğinizde bulak mağaraları ve su kemerlerini de unutmayın derim

      Sil
    3. yooo, hiç alınmam.Bir şeyin içinde olunca ve detayları bilince insan üzülüyordur beğenilere yada bilinçsizliğe.Benim korunduğunu söylediğim doku, turistik bir yer olmasına rağmen bir çok yere göre insana, o eski havayı yaşatıyor.Elbette mantolamalı yada bakımlı olacak.Bakılacak, ayakta dursun.Zaten sizinde söylediğiniz bu değil mi?

      Sil
    4. Bu arada bahsettiğiniz yerleri, bir daha ki gidişimde mutlaka gezicem

      Sil
  2. Ohhhhh gezmiş tozmuş birde nispet yaparcasına koymuşsun :) Sen gezdin bayramda da ben gezerim koyarım artık.. Sayranboluyu çok sevmiştim ben de eski evlere o dokuya bayılmıştım, küçük çocukla zor oluyor ama oraların güzelliğini gölgeleyemiyor hiçbirşey. Yaramıştır dinlenmiş huzur bulmuşsundur inşallah ailenle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet, oradan da Amasra'ya geçtik ama beğenmedim oraları.Hepi topu 3-4 gündü ama çok ii geldi.Çocuklarla :)))) yavrum halleri aklıma geldi de bir anda.O kadar çok yürüdeler ki :)) Ekle ekle, ben de gelince bakarıım.Biz yarın Ardeşe'e yola çıkıyoruz.Hadi gel sen de :))

      Sil
    2. Neyyyy. Kıısss ben bu yıl gidemedim bizim oralara :( Seneye o tarafa gideceğiz inşallah. Size iyi yolculuklar gidin serinleyin, bol bol havasını soluyun karadenizimin... Selam getir bol bol yeşillikten karadenizden :)

      Sil
    3. Walla, Edirne yada Ankara da olur mu bilmiyorum ama belki tanışmak karadenize kısmet olur ne dersin? seneye oralarda olursak geçerken uğrarsınız.Bzim ev sahilde yolüstünde :)) bu gece sahurdan sonra yolcuyuz Allah nasp ederse.Bol bol deniz havası getiririm :))

      Sil
  3. selcen kız amasra'yı nasıl beğenmezsin, orayı gören fatih sultan mehmet çeşm-i cihan demiş o kadar beğenmiş. ben amasra evlerini gördüm vuruldum ,zaten tam bana göre oraları yahu :)ahhh bir de ben gitsem :)

    YanıtlaSil

Translate

HAYDİ BURADAN DA BAKIN

HAYDİ BURADAN DA BAKIN
10marifet

Copyright: Her hakkı saklıdır

Copyright: Her hakkı saklıdır
Creative Commons Lisansı DELİ İŞİ BUNLAAAR :) by Ayşe Selcen Kan Atılgan is licensed under a Creative Commons Attribution-Gayriticari-NoDerivs 3.0 Unported License. Linkteki çalışma baz alınarak yapılmıştır http://deliisibunlar.blogspot.com. Bu lisansın kapsamı dışındaki izinler http://deliisibunlar.blogspot.com adresinde mevcut olabilir.