Buradan arayabilirsiniz

Buradan arayabilirsin

20 Ocak 2013 Pazar

BEŞ SEVGİ DİLİ


Merhabalaaar,
Benim için sıkıntılı bir hafta sonu, çocuklar ve eşim hasta :(
Ev, revire döndü.Her tarafta yatan birisi var.Allah'tan ben sağlam kalabiliyorum.Şimdi hepsi ilaçlarını aldı ve uyuyorlar.Ben de fırsattan istifade bir yazı ekleyeyim dedim:)
Sizlerle, yıllar önce okuduğum, çok sevdiğim ama kaybettiğim bir kitabı paylaşmak istedim.
Ben roman okumam, daha çok kişisel gelişim kitaplarını seviyorum.
O yüzden çok trend kitapları değil, yıllar öncesinden kalmış olsa da tavsiye edilmiş bir kitabı tercih ediyorum.
Beş sevgi dili sanırım 1994-95 yıllarında okuduğum bir kitaptı.
Geçenlerde Doğan CÜCELOĞLU'nun İÇİMİZDEKİ ÇOCUK kitabını tekrar almaya gittiğimde görüp tekrar aldım.
Kesinlikle okumalısınız.



Gary CHAPMAN bir evlilik danışmanı.
Mesleğinde geçirdiği uzun yılların sonunda, danışanlarının hikayelerinide katarak çok keyifli bir kitap yazmış.
Ona göre sevgi beş temelden oluşuyor.
Ve diyor kii...
Siz eşinizle oturup konuşmak istiyorsunuz, ama o size çiçek gönderiyor.Siz ev yemeği yemek istiyorsunuz ama o size sarılarak doyuyor.Sorun sevginizde değil,sevgi dilinizde!
ONAYLAYICI KELİMELER
KALİTELİ ZAMAN
HEDİYE ALMA
HİZMET DAVRANIŞLARI
FİZİKSEL TEMAS

Sizin için çok önemli bir şey karşınızdaki için hiçbir şey ifade etmeyebilir.Ya da sizin gerekli bulduğunuz bir şeyi karşı taraf hiç umursamayabilir.İşte bu kitap sizin ve karşınızdaki kişinin ihtiyaçlarını anlamanızve ona göre hareket etmeniz için bir klavuz.Doğru adımları uygulayın ve doğru dili kullanın,kısa sürede sevginizi ifade etmenin ve karşılığında gerçek sevgiyi bulmanın mutluluğunu paylaşacaksınız.

Evet, beş sevgi dili.Bu kişisel gelişim kitapları okurum ama çokta inanmam yazılanlara :)) aslında.Hele bir de yazarı yabancıysa, bizim kültürümüzden uzak olduklarını düşündüğüm için çok beğenmem verilen örnekleri.
Ama iş sevgi olduğunda, kitabı okursanız farkına varacaksınız.Sorunlar evrensel :)) din,dil,ırk gözetmiyor çoğunlukla.Kimin söylediğini hatırlamıyorum ama bir söz vardı
ANLAYABİLDİĞİN KADAR ANLATTIM
gibi bir şeydi.Çıkarımlar farklı olabilir.Kitabın sonunda sevgi dilini çözemezseniz; çözebilmeniz için, sorular var.
 Sonuç oarak benden size tavsiye.
Biz eşimle okuduk,paylaştık ve çok da keyif aldık :))
Sevgiler...

12 yorum:

  1. hımmmm..ben okumasamda olurmuş demekki:(( ya da ben alim kıtabı ama bır koca bulana kadar bekleyım son ra önce ona okutim :))) ben sevgımı anlatabılırım rahatca nede olsa:)))

    YanıtlaSil
  2. :)) yine de karşılıklı okumak lazım derim beeen :)))

    YanıtlaSil
  3. onun ıcınde önce bır kocaa lazzzımmmm:))) o da bu sene lazımm:)))

    YanıtlaSil
  4. doğan cüceloğlunun tüm kitapları mevcuttur bende, okumuşluğum var, ancak bu kadar gelişebildim. okumada iyiyim de uygulamada sorun var. bence de sevginin dili evrensel ve değişmez.
    geçmiş olsun ev sakinlarine, Allah bir daha hastalık yüzü göstermesin.
    şifasız hastalıklardan korusun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğan Cüceloğlu'nun sitesinde okuyorum ama uygulsysmıyorum diyenler için bir yazısı var :) okusanaaa
      Çok saol canım,akşama doğru daha iyi oldular çok şükür.Yarın KBB ye gidicez yinede

      Sil
  5. sevginin beş dili evli çiftler için yazıldıysa konu beni hiç ilgilendirmiyor. birgün evlenirsem ki bu imkansız ama ,bana evlilik hediyesi olarak bu kitabı verebilirsin. ahanda notu buraya düştüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) kitap senin kölen olsun:) Aslında adam evlilik danışmanı yaa onun için evlilik üzerinden gitmiş ama sevgi dilin aslında herkese karşı aynı sonuçtaa :)

      Sil
  6. Ben okumuştum ve çok da beğenmiştim. Ayrıca elimde kitapla eşimin başına çöküp zorla ona da dinlettirmeye çalışmıştım ama nafile..Tek taraflı okuyunca daha kötü oluyor. Çünkü okuyan kişi hem kendisinin hem de karşısındakinin sevgi dilini fark ediyor ama karşıdaki bundan bihaber tabii..Ayrıca daha sonra "Çocuklar için beş sevgi dili" diye de kitabı çıktı. Onu da aldım ama bitiremedim. Çünkü orada yazanları uygulamak daha zor geldi. İyi hatırladım tekrar elime alıp devam edeyim bari..Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili lila,
      Çok haklısın, bu tip gelişimler tek taraflı olmuyor.Çok şükür ki eşimle ben paylaşabiliyoruz.Çocuklarda sevgi dili diye yeni kitapta da bir bölüm yapmış zaten ama özet niteliğinde.Diğer kçtaptan haberim yoktu onu almalıyım o zaman.Bilgilendirdiğin için teşekkürler.Okuyalım barii
      Benden de sevgiler...

      Sil
  7. Uzun yıllar önce almıştım bu kitabı, Beş Sevgi Dili, anlamak isteyenler için yazılmış, değilse tek taraflı okumakla hiçbirşey olmuyor:(! Sizin birşeyleri tek taraflı bilmeniz hiçbirşey ifade etmiyor, ne kötü..

    YanıtlaSil

Translate

HAYDİ BURADAN DA BAKIN

HAYDİ BURADAN DA BAKIN
10marifet

Copyright: Her hakkı saklıdır

Copyright: Her hakkı saklıdır
Creative Commons Lisansı DELİ İŞİ BUNLAAAR :) by Ayşe Selcen Kan Atılgan is licensed under a Creative Commons Attribution-Gayriticari-NoDerivs 3.0 Unported License. Linkteki çalışma baz alınarak yapılmıştır http://deliisibunlar.blogspot.com. Bu lisansın kapsamı dışındaki izinler http://deliisibunlar.blogspot.com adresinde mevcut olabilir.