Buradan arayabilirsiniz

Buradan arayabilirsin

13 Şubat 2013 Çarşamba

HASTAYDIK, İYİLEŞİP GELDİK :))

Merhabaaaaaaaa
merhabaaaa 
merhabalaaaaaaar,
Yazmayalı yıllar olmuş gibi :))
Nerden başlasam?Ne anlatsam bilemedim.
Öncelikle, İstanbul'a gidiş nedenimiz olan sağlık durumumuzdan bahsedeyim.
Aynen düşündüğüm gibi, İstanbul'daki doktorumuz çok sevgili TAHİR ÜNAL hocam, ameliyatı çocukların küçük olması ve narkoz almalarını istememesi nedeniyle gerekli görmedi ve yapmadı.
Ben, bu vesileyle kendisine çok teşekkür ediyorum ve yaşadığımız paniğe neden olan doktorla yaşadıklarımızı onun yorumunu aktarmak istiyorum.
Biliyorum ki beni takip eden çok sayıda anne var, istiyorum ki herkes bilsin ve mutlak ve mutlak hemen teslim olmasınlar.
Bu sene çocuklar okula yeni başladıkları ve kalabalık ortamda bulundukları için sürekli hasta oluyorlardı.Maalesef doktora her gittiğimizde aynı şeyler oluyor, ilaçlanıp eve geri dönüyorduk.
Taaa ki! hasta oldukları halde ateşleri çıkmayan çocuklarımızın ateşi yükselene kadar.
Artık  buna bir dur diyelim dedim eşime ve K.B.B. uzmanına götürmeye karar verdik.
Ankara'da yeni olduğumuz için güvenilir bir doktor bilmiyorduk ve kardeşimin eczacı arkadaşının tavsiyesiyle özel bir hastanedeki Irak asıllı bir doktora gittik.
Doktor bey, muayene etti ve bildiğimiz bir şeyden geniz etinden bahsetti.İstanbul'daki doktorumuzun görüp söylediğini anlattık, ama Sena'da o zaman görmemişti.Bunu görebilmenin iki yolu olduğunu, kamera ve film gerektiğini söyledi.Kamerayla görmesine rağmen film istemesinden çok rahatsız olup söyledim ve "nasıl isterseniz" dedi.Biz de gereken neyse yapılsın dedik.Filmimizi çektirdik.Bize filmin üzerinden öyle bir senaryo çizdi kiii Sena neredeyse ölüyormuş, çünkü nefes alamıyor dedi.
Hemen amaleiyat dediğinde doktorumuzun erken bulduğunu, küçülme ihtimali için beklememizi önerdiğini söyledim ve "olur mu canıııım, tam yaşı" dedi.
Ben ameliyat olacaklarsa, Tahir beyden başka bir doktora güvenmediğim için apar topar çocukları alıp İstanbul' a gittim.
VEEEE İYİ Kİ DE GİTMİŞİİİM
Tahir hoca benden duyduklarınaa; ben de ondan duyduklarıma hayret ettim.
Ben bu filmi, yetişkinlerden bile istemiyorum dedi :(((((
Veeeeee!!!! kesinlikle geniz eti görülecek şekilde çekilmemiş dediii :(((((
Herşey tamam!!!! ama bana hasta bir çocuğun geniz etine nasıl bakılır?Neden bakılır? Bir cevaplasa çok sevinirim dedi:(((((
Şunun için, GENİZ ETİ DOKUSU BADEMCİKLE AYNIYMIŞ, ENFEKSİYON DURUMUNDA ŞİŞERMİŞ VE BÜYÜK GÖRÜNÜRMÜŞ. :((((
İlaçlarımızı bitirip tekrar gittiğimizde hastalıkları geçmişti.
Genizlerini temizlememiz için bir su verdi kiiii, hayatımızı kurtardı.
Sihir gibi birşey.
Diğer çocuklara göre daha sıkıntılı geçirecekler ama sabredip beklicez, narkozun etkilerinden daha sağlıklı dedi veee ben sonsuz bir güven duyduğum için ne dese yaptım.
Şimdi çok iyi çocuklar çok şükür.
Okullar yeni açıldı mutlaka hasta olacaklar ama artık yapılabilecek basit yöntemlerle hafif atlatmayı öğrendik
ALLAH RAZI OLSUN SİZDEN TAHİR ÜNAL

Bu arada  bir çok kişi ameliyatın çok basit olduğunu ve çocukların rahatlayacağını söyleyince sordum.
O da "Eğer bana narkozdan,  %100 sorunsuz çıkacaklarının garantisini veriyorsa bunu söyleyen büyükler, hemen ameliyat edeyim" dedi.
Bütün bunları detaylarıyla anlatıyorum çünkü lütfen doktor seçerken, bir şeyler önerdiklerinde çooook ama çoook dikkatli olun.
Benim başıma gelen biiiir sürü annenin başına geliyor.
Bu yazıyı okuduğunuzda, bu kadar pipirik olmaya gerek yok diyenleriniz olduğunu biliyorum.
Beni tanıyanlar, çocuklarım için çok da pipirik olmadığımı bilirler.
Söz konusu narkoz olduğunda ne kadar olduğu önemli değil, hemen teslim olunmamalı.
Maaalesef, bir çok doktora güvenimiz kalmadı :(((((
TAHİR  ÜNAL, bizim şansımız.
sizin de olabilir aslında :)))
Tahir hoca, ÜSKÜDAR DEVLET HASTANESİNDE çalışıyor.
Çenem çok düştü, başınızı ağrıttım.
Hakkınızı helâl edin :))
Hâlbuki buraya oturduğumda neler neleeer yazacaktım.)) neyse 
arkası yarın....

SEVGİLEEER

22 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun,yazdıklarınıza katılıyorum doktor çok önemli güvenmemiz şart.Aslında böyle olmamalı burada insan hayatı söz konusu ama her meslekte olduğu gibi doktorlardada olaya ticari bakanlar var.Çocuklarınızı sağlıklı büyütmeniz dileğiyle.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, mehtap hanımcım.Gerçketen öyle, her camiada olduğu gibi bu camiada da çürük elmalar var.Ama iş insan hayatı oluncaaa...
      Sevgileeer

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun, Sağlıklarına kavuşmaları beni sevindirdi. Gerçekten çok önemli bahsettiğiniz konu daha da yazabilirdiniz, ilgiyle okudum çocuğum şimdilik olmamasına rağmen. Daha da uzun olsa sıkılmadan okunur, çok önemli konular bunlar, iyi ki paylaştınız, Sevgi ve selamlar, tatlı yavrulara da sağlıklı günler diliyorum:).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.Yazarken tekrar yaşadığım için biraz da sinirlendim tabii :)) o yüzden daldan dala atlıyormuş ve saçmalıyormuşum hissi uyanmıştı.Tek bir kişi bile faydalansa ne mutlu.Tekrar teşekkür ediyorum

      Sil
  3. Allah korusun.Şu sağlığı para olarak gören insanları anlamakta güçlük çeki
    yorum...Hiç vicdanları yok sanırım...Akıllı annesiniz her şeyin yolunda olduğuna sevindim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle doğru Arda bey, bu devirde hakkınızı arayan, gözü açık ve uyanık olmak zorundasınız.Hele ebeveynseniz buna mecbursunuz maalesef.Çıkarlar, bizi koruması gereken meslek erbabları içiin bile işlemez oldu artık :((
      Allah Tahir hoca'dan ve onun gibi doktorlardan razı olsun, umudumu arttırıyorlar.
      Çok teşekkür ederim.

      Sil
  4. merhabaaaaaaa merhaabaaaaaa merhabaaa kuzuuuuu...ya sen hoşgeldın blog alemıne yenıden:)))vallahı bana da yıl olmus gıbı geldı sensızlık..canımmm tekrar gecmıs olsunnn ve o dr tahır bey den ALLAH razı olsun..ıyı doktormuş..para ugruna hemen kesıp bıcmeyenlerdenmıs...hımmm ben sımdı ben dememısm ıydım demezmıyım,,:))) yok yok demem..cok şükür hersey ıyı gıtsınde baska bır sey ıstemıyoruz zaten..her şer de bır hayır vardır derler ya bak ne kadar dogru bu hastalık panıgıyle gıttıgın ıstanbul da guzel bır tatıl yasadın şükürler olsun ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) Hoşbuldum canım.Ben zoru seçiyorum ameliyat etmiyorum dedi.Ameliyat edersem, "sen bana teşekkür edeceksin, Allah razı olsun çocuklar iyi oldu diyeceksin, bitecek gidecek" dedi.Ben zor olanı seçip sabredelim dedi :))
      Eveeet, çok güzel bir tatil oldu :))

      Sil
  5. bu arada senı mım lemedım mısafırın var kalabalıgın var dıye canım..ama yok vakıt bulurum dersen mım lisin :)))

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun Selcen Hanım; bu defaki deli işi değil akıllı ve sağduyulu doktor işi olmuş;çok da iyi olmuş :)

    Bonusu da İstanbul-Üsküdar kısmı olmuş bu işin :))

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Nurdan hanımcım, gerçekten çoook faydası oldu bu gidişimin.
      Hem çocuklara hem de bana.İyi bir tatil, tanışma,kaynaşmaa olarak geri döndü bana :))
      Sevgileer

      Sil
  7. Çok çok geçmiş olsun, ameliyat diye işi ticarete döken doktor(!) lar yüzünden mesleğini dürüstlükle yapanların da canı yanıyor. Bu doktora ben eşimi de götüreyim , ismini not aldım, sayende İstanbuldaki hastaları çoğalacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce benim, ses telimdeki poliplerimi aldı :)) sonra heeerkesi götürdüm.başına bela aldı :)) ama o kadar memnun oluyo kiii.Gidersen göreceksin, abartmadığımı daa.Eğer gidersen lütfen bir yaı yaz olur mu? :) yorumunu merakla bekliyorum.Randevu için erken davranmalısın, internetten randevu alabiliyosun.Çok yoğun oluyoo, herkesle dakikalarca konuşup ilgilendiği için randevu saatin geçebiliyo biraz ama olsun.sonuçta aynı ilgiyi sana da gösteriyo .)

      Sil
    2. Şifa olsun da gerisi önemli değil :)

      Sil
  8. Çok geçmiş olsun Allah şifasız hastalıklar vermesin.Çok yararlı bilgiler paylaşmıssın. televizyondaki doktorlar da söylüyor, mutlaka ikinci bir görüş alın ameliyat söz konusuysa diyorlar.Eniştemin 18 yaşındaki yeğeni daha yeni ameliyat oldu, geniz etini aldılar. 18 yaşına kadar beklemişler. büyüyünce oldu ameliyatı, çocukken yaptırmadılar yani. içinde narkoz olan tüm ameliyatlar risklidir. çocuklar duymasın dizisinde rol alan kadın oyuncu basit bir bademcik ameliyatında öldü. yani öyle kolay ,beş dakika da biter ameliyatı, doktora ve hastaya göre değişir.en doğrusunu yaptın ikinci bir görüş aldın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım.Maalesef, özellikle özel hastahaneler bu konuda mimlendiler :/ o da para için mi? Bu da para için mi? Diye düşünmeden edemiyo insan :( ama çook çok iyi doktorlarımızda var işte.Önemli olan bulabilmek
      ben her yerde ve herkesle paylaşıyorum yaklaşık bir senedir

      Sil
  9. Çok geçmiş olsun tekrar Selcencim, hiç de gerek olmasın ameliyatlara inşallah... Bence de konu çocuk oldu mu çabuk karar vermemeli, sonuna kadar direnmeli, araştırmalı :)
    Sen şanslı gruptansın ki iyi bir doktora denkk gelmişsin :) Bizim doktorumuz da çok tatlı, çok iyi bir doktor :)
    Öperim canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, inşallah gerek olmasın.
      Demek ki siz de şanslı gruptansınız :))
      Ben de öperiiim

      Sil
  10. Allah'ım, öyle isyan ediyorum ki. Ne oldu bu doktorlara. Hiç mi utanmıyorlar. Hiç mi Allah korkusu kalmadı. Sanma ki bu tutumlarını yalnızca sade vatandaşa yapıyorlar.. Ben eczacıyım ve benim gözümün içine baka baka olmadık teşhisler kondu, acil ameliyata alma kararı verildi. İnanır mısın bu oyun taaa, " Ben eczacıyım" diyene kadar sürdü. Elbette ameliyat filan olmadım. Ama tıp literatürünü yakından takip etmesem boyun omurlarından ameliyat olmuş olacaktım. Doktor avının üzerine çullanan bir akbaba gibiydi ve ben onu o an mahcup etmekten başka bir şey yapamadım. Allah hepimizi çıkarcı kişilerin gazabından korusun.

    YanıtlaSil
  11. Evet maalesef insan inancını yitiriyor bazen ama Tahir hoca gibi doktorlarda insana umut veriyor.
    Para için insan hayatını çok derrinden etkileyecek amaeliyatlardan bile kaçınmıyorlar, çok üzücü.
    Mutlak ve mutlak başka doktorlara danışılmalı, ben bunu bir kez daha tecrübe ettim.
    Size de çoook geçmiş olsun.Kesinlikle bilinçli davranmak gerekiyor.
    AMİİİİN

    YanıtlaSil

Translate

HAYDİ BURADAN DA BAKIN

HAYDİ BURADAN DA BAKIN
10marifet

Copyright: Her hakkı saklıdır

Copyright: Her hakkı saklıdır
Creative Commons Lisansı DELİ İŞİ BUNLAAAR :) by Ayşe Selcen Kan Atılgan is licensed under a Creative Commons Attribution-Gayriticari-NoDerivs 3.0 Unported License. Linkteki çalışma baz alınarak yapılmıştır http://deliisibunlar.blogspot.com. Bu lisansın kapsamı dışındaki izinler http://deliisibunlar.blogspot.com adresinde mevcut olabilir.